loader image

Selina Balık İşletme Tesisi

Selina Logo

Dünden Bugüne Selina Balık!

Selina, Toros dağlarının eteklerinde yer alan Lykia bölgesinin ilk balık çiftliğine sahiptir. Bölge sanayileşmeden uzak, doğanın doğal üretim ile buluşma noktasıdır. Çiftlik, su kaynağının en baş bölgesinde verimliliği ve berraklığı ile yörenin en gözde konumunda, doğanın kalbinde yer almaktadır. Bu durum en yüksek kalitede alabalık yetiştirmeye olanak sağlamaktadır.

Mevcut ortaklık yapısının 1974’e kadar uzanan eşsiz deneyimi Selina’yı bölgede modern alabalık üretiminin baş aktörü pozisyonuna getirmiştir. 1997 yılında ikinci çiftlik kurulmuştur ve her iki çiftlik de günümüzde varlığını ve üretimini sürdürmektedir. 2011 yılında balık işleme tesisimizin kurulmuştur. Torosların zirvesinden süzülen su kaynağında yetişmiş alabalıkların geleneksel ve doğal yöntemlerle işlenmesi tesisimizde misyon edinilmiştir.

Dünyanın en eski pişirme ve saklama yöntemi olan 90.000 yıllık tütsüleme yöntemi, geleneksel fırınlarda tamamen doğal olarak gerçekleştirilmektedir. Tütsüleme yönteminde kullanılan ağaç türüne göre ortaya çıkan aroma değişkenlik göstermektedir. Selina’nın en büyük sırlarından biri kendi imzasını taşıyan özel bir aromaya sahip olmasıdır.

2015 yılında gerçekleşen kuşak değişimi ve yeni ortaklık yapısı ile Selina markası ortaya çıkmıştır. Doğa ile eşleştirdiğimiz markamız, sürdürülebilir üretim bakış açısıyla Türkiye, Amerika, Almanya, Polonya ve daha bir çok Avrupa ülkesinde tüketicileri ile buluşmaktadır.

Dünden Bugüne Selina Balık!

On yıllarca Almanya’da yaşadıktan sonra, 20 Yıl önce Türkiyeye dönüş yaptık. Geri dönüşümüzle beraber, Türkiye’nin güneybatısı Toros Dağlarının eteğinde ( Lykia bölgesi ) alabalık çiftliği inşaa etme hayalimize başladık. Toros dağının zirvesinden gelen taze su , benzersiz kalitede en iyi alabalıkları yetiştirmek için olanak sağlar.

Herhangi bir endüstriden uzak ve bozulmamış bir doğal manzara ortasında, ilk alabalığımızı 1997 de Fethiye’ye sadece 30 km uzaklıkta hasat ettik. Kısa bir süre sonunda ilk Amerikan alabalığımızın hasatını başarılı bir şekilde yaptık. Büyük bir yatırımla, alabalık çiftliği sürekli olarak gelişmektedir ve şuan da Türkiye’de bilinen modern alabalık üretim sahasıdır. Alabalık çiftliğimiz şu anda yılda 800 ton gökkuşağı alabalığı hasat etme kapasitesine sahiptir.

Alexander Jakoby

Yönetim Kurulu Başkanı

Selina Balık'da İhracat

Türkiye’deki müşterilerimizin yanı sıra Avrupa’daki ( Almanya ve Polanya ) ve Amerika’daki müşterilere sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Doğayı seviyoruz. Doğanın ne kadar canlı, renkli ve etkileyici olduğunu görmek bir tutkudur. Aynı zamanda doğanın savunmasız olabileceğini de biliyoruz. Sonuç olarak, bozulmamış bir çevreyi korumak için yüksek prim ile yerleşiyoruz.

Tütsülenmiş Balık

2011 yılından beri, en iyi tütsülenmiş alabalıkları geleneksel Alman dumanı yöntemi ile ürettik. Geleneksel Fırın kullanarak verimli bir işleme tesisi yaptık, alabalıklarımız çeşitli odunlar ve çeşitli geleneksel tariflerle yavaş yavaş ve nazikçe tütsülendiriliyor.
Bugün bu tütsülenmiş alabalıkları Almanya’daki çok sayıda müşteriye satıyoruz. Üstün ürünlerimiz Almanya’nın en iyi şarküterilerinde bulunabilir. Çevresel olarak sürdürülebilir alabalık hasatlarının sürekli geliştirilmesi, havyar üretimi, kılçıksız alabalık, büyük somon alabalığı gibi yenilikçi balık lezzetleri çeşitliliği içerir.

Selina Anonim Şirketi

Aralık 2015’te limited şirketten anonim şirkete geçiş yaptık. Kurucu Halil Şahingöz şirketin gelişiminden gurur duyuyor. Hissedarlar kurucunun kızı Seyran Jakoby ve damadı Alexander Jakoby’i içeriyor.

Bizler arkadaşımız Mete Karakaya ile hissedar ve yönetici olarak gurur duyuyoruz. Gelecekte, 1997 yılında doğduktan sonra firmamıza ismi verilen Selina’yı aramızda görmeyi umut ediyoruz ve kardeşleri aile geleneğini sürdürmek için 3. Nesil olacaktır. Doğayı, ailemizi ve arkadaşlarımızı seviyoruz. Bunlar en önemlileridir ve her zaman mükemmellik için çaba göstereceğiz.