Malzemeler:
- 250 gram fümelenmiş alabalık fileto
- 3-4 su bardağı karışık yeşil yapraklı marul
- 1/2 su bardağı kiraz domates
- 1/2 salatalık
- 1/2 kırmızı soğan
- 1/4 su bardağı siyah zeytin
- 1/4 su bardağı çörek otu
- 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Fümelenmiş alabalık filetolarını tavla zarı büyüklüğünde parçalara kesin ve bir kenara ayırın.
- Marulları yıkayın, kurulayın ve bir salata kasesine yerleştirin.
- Kiraz domatesleri yarım veya dörde bölün, salatalığı halka şeklinde kesin ve kırmızı soğanı ince dilimler halinde kesin. Hepsi bir kasede karıştırın.
- Siyah zeytinleri çekirdeklerini çıkarıp ince dilimler halinde kesin ve çörek otu ekleyin.
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın ve salatanın üzerine dökün.
- Salatayı karıştırın ve fümelenmiş alabalık parçalarını salatanın üstüne yerleştirin.
- Servis yapmadan önce salatayı buzdolabında 20-30 dakika bekletin.
- Servis yaparken salatayı karıştırın ve servis tabağına aktarın.
Bu lezzetli ve sağlıklı salata tarifi, yaz aylarında özellikle tercih edilebilir. Afiyet olsun!


