loader image

Selina Balık İşletme Tesisi

Selina Logo

Füme Fileto Alabalık İle Sandviç Tarifi !

Malzemeler:

  • 4 dilim tam buğday ekmeği
  • 250 gram fümelenmiş alabalık fileto
  • 1 büyük domates
  • 1 avokado
  • 1/2 kırmızı soğan
  • Mayonez veya yoğurtlu sos için:
    • 1/4 su bardağı mayonez veya yoğurt
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1/4 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. Domatesi dilimleyin, kırmızı soğanı ince dilimler halinde kesin ve avokadonun kabuğunu soyup dilimleyin.
  2. Mayonez veya yoğurtlu sos için, bir kasede mayonez veya yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Ekmek dilimlerinin üstüne mayonez veya yoğurtlu sosu sürün.
  4. Fümelenmiş alabalık filetolarını ekmek dilimlerinin üstüne yerleştirin.
  5. Dilimlenmiş domates, kırmızı soğan ve avokadoyu ekmek dilimlerinin üstüne yerleştirin.
  6. Diğer ekmek dilimlerini de sandviçin üstüne kapatın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın.
  7. Sandviçleri servis etmeden önce birkaç dakika bekletin, böylece ekmek dilimleri hafifçe yumuşayacak ve sandviç daha kolay yenilebilecek.
  8. Dilimleyerek servis yapın.

Bu tarif hafif, lezzetli ve besleyici bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun!